Schöne: ‘Het zit er dik in dat ik bij Ajax blijf; Er zijn genoeg redenen om te blijven’

Lasse Schöne is aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De middenvelder annex aanvaller is bezig aan zijn derde trainingsweek, al is het nog onduidelijk of hij nog een officiële wedstrijd voor Ajax gaat spelen. De 28-jarige Deen wordt namelijk al langer in verband gebracht met een transfer.

De Ajacied van het Jaar 2013/14 is op de officiële website van zijn werkgever duidelijk: “Het zit er dik in dat ik bij Ajax blijf. Ik heb nog een jaartje hier. Ik zeg vaak: als er iets leuks komt, dan moet je daarnaar kijken. Maar het is zeker niet zo dat ik daar heel erg mee bezig ben. Ik kijk niet om de twee seconden op mijn telefoon. Kijk; gebeurt er iets, dan gebeurt er iets. Op die dingen heb ik geen invloed en dan houd ik me daar niet mee bezig. Gebeurt er niets dan richt ik me met alle plezier op Ajax. Er zijn genoeg redenen om te blijven.”

Schöne doelt op het grijpen van de vijfde landstitel op rij met Ajax en hoopt met zijn medespelers ook succes te kunnen boeken in de Champions League. De ex-speler van onder meer NEC zei eerder ook al een langer verblijf in de Amsterdam ArenA niet uit te sluiten: “Ik wil niets forceren, voorlopig concentreer ik me op Ajax”, en “Ik droom niet van AC Milan, want dat zijn alleen maar geruchten. Ik ben hier gelukkig.”

De zestienvoudig international heeft het in de afgelopen twee jaar naar zijn zin gehad bij Ajax, zo vervolgt hij op de site van de club: “Veel mensen hebben zich toen afgevraagd of ik het niveau wel aankon. Zelf wist ik dat ik dat kon. Ik wilde het laten zien en ik denk dat het vrij goed is gelukt. Op bepaalde momenten heb ik ook mezelf wel verbaasd. Het is namelijk gegaan zoals ik vooraf had gehoopt. Daar ben ik blij mee. Vorig jaar was een topjaar, dit jaar moet het nog beter worden.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts