Duarte: ‘Als de vorm er is, kan ik gewoon goed mee met het team’

Ajax raakte Christian Eriksen vorig jaar kwijt aan Tottenham Hotspur en besloot daarom om Lerin Duarte op te pikken bij Heracles Almelo. De middenvelder kan niet gezien worden als de vervanger van Eriksen: daarvoor heeft hij in zijn eerste seizoen te weinig speelminuten gemaakt. Duarte hoopt dat hij in zijn tweede jaar in Amsterdam een groter aandeel zal gaan hebben.

De 23-jarige middenvelder denkt terug aan de thuiswedstrijd tegen AC Milan in de Champions League. Duarte speelde in dit duel een uur lang uitstekend, maar liep vervolgens een enkelblessure op en moest zich laten wisselen. Milan-thuis is het niveau waar Duarte nu weer naar streeft: “Ik heb toen laten zien wat ik kan”, zegt de rotterdammer tegen Ajax Life.

“Ik moet dat niveau weer kunnen halen”, gelooft Duarte. “Ik zit nu goed in mijn vel, ben fit. Ik weet dus als de vorm daar is, dat ik gewoon goed mee kan met het team. Daar gebruik ik deze voorbereiding voor.” Duarte speelde in zijn eerste seizoen bij Ajax veertien competitiewedstrijden, waarvan zes als basisspeler.

Tekst: Voetbalzone

Related posts