De Boer: ‘Als Tottenham mij wilde hebben, dan was ik gegaan’

Frank de Boer maakte Ajax vier keer op rij kampioen van Nederland en gaf na het behalen van de laatste titel aan dat hij het gevoel had dat hij klaar was voor een overstap naar het buitenland. Tottenham Hotspur toonde interesse en informeerde naar de contractsituatie van De Boer, maar werd uiteindelijk niet concreet. De Londenaren gingen in zee met Mauricio Pochettino.

Daar mogen de supporters van Ajax blij mee zijn, want als Tottenham voor De Boer was gegaan, dan was de coach waarschijnlijk op het aanbod ingegaan. Dat vertelt hij aan AT5. “Het werkt bij een club net als een bij een bedrijf: er wordt over gestemd en uiteindelijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat ze Pochettino wilden hebben”, zegt De Boer. “Als ze mij wilden hebben, dan denk ik wel dat ik ‘ja’ had gezegd. Het was vrij close.”

De Boer had bij Tottenham weer kunnen samenwerken met Jan Vertonghen en Christian Eriksen, die eerder van Amsterdam naar Noord-Londen gingen, maar het contact liep dus op niets uit. De Boer richt zich nu op een nieuw seizoen met Ajax en heeft beloofd dat hij zeker niet meer zal vertrekken. “Ik heb mijn manager gezegd dat hij de telefoon niet hoeft op te nemen”, zei de oefenmeester aan het begin van deze maand al tegen Ajax Life.

Tekst: Voetbalzone

Related posts