Sana: ‘Ik verwacht niet dat Ajax zich moeilijk zal opstellen als er een bod komt’

Tobias Sana kende een veelbelovende start bij Ajax, maar na twee seizoenen kan toch geconcludeerd worden dat de aanvaller tekort komt voor het niveau dat Ajax nastreeft. Frank de Boer deed in het afgelopen seizoen al nauwelijks een beroep op de Zweed en de verwachting is niet dat Sana volgend jaar meer zal gaan spelen. Een transfer lijkt de beste oplossing.

De 25-jarige Sana heeft nog een contract voor een jaar en zijn zaakwaarnemer is op zoek naar een nieuwe club. “Er is interesse en het lijkt me duidelijk dat wanneer er een club komt die Tobias sportieve verbetering kan bieden, hij dat zeker zal overwegen”, zegt Ekrem Kök tegenover Ajax Showtime. “Ik verwacht niet dat Ajax zich moeilijk zal gaan opstellen als er een formeel bod wordt uitgebracht, maar we zullen het zien.”

Sana kwam twee jaar geleden voor een bedrag tussen de drie en vier ton over van IFK Göteborg en speelde zeventien competitiewedstrijden in de Eredivisie. Vorig seizoen mocht hij echter maar vier keer meedoen bij het eerste elftal en moest hij het vooral doen met voetbal in de Jupiler League. Sana speelde 26 competitiewedstrijden voor Jong Ajax.

Tekst: Voetbalzone

Related posts