Oud-Ajacied Quido Lanzaat vermist

Oud-profvoetballer Quido Lanzaat is vermist. Sinds afgelopen vrijdag is er geen teken van leven meer van hem vernomen. ‘Terwijl hij dagelijks contact heeft met onze ouders,’ zegt zijn broer Tycho die via Facebook alarm heeft geslagen.

Quido had volgens zijn broer een afspraak in de Zwitserse stad Luzern maar is daar nooit aangekomen. ‘Hij heeft een telefoon via mijn zaak,’ zegt Tycho die een kappersgroothandel runt, ‘dus ik kan precies zien wat hij doet en wie hij belt. Het laatst heeft hij z’n telefoon gebruikt ergens 200 kilometer bij Basel. Maar als je dat nummer nu belt, doet hij niets meer.’

Lanzaat reed in een geleende zwarte Volkswagen Golf met kenteken 9-TGL-24. ‘Die zou hij zaterdag terugbrengen maar dat is niet gebeurd,’ zegt Tycho.

Quido Lanzaat is nu 34 jaar en gestopt als betaald voetballer. De Amsterdammer begon zijn loopbaan eind jaren negentig bij Ajax en speelde de jaren daarna tot 2012 bij Borussia Mönchengladbach, Alemannia Aachen, 1860 München, MSV Duisburg, CSK Sofia (als eerste Nederlandse speler in de Bulgaarse competitie), Carl Zeiss Jena en Wehen Wiesbaden. Lanzaat werd ooit drie maanden geschorst wegens dopinggebruik omdat hij had geblowd voor een wedstrijd.

‘Hij is nu een paar jaar gestopt en zoals zoveel voetballers zit hij een beetje in een gat na de carrière,’ zegt zijn broer Tycho die echter niet wil suggereren dat dat iets met de vermissing te maken heeft. ‘Quido doet momenteel eigenlijk niets. Ik weet ook niet wat hij in Zwitserland ging doen. Hij kent zoveel mensen nog uit de voetballerij.’

Tycho heeft geen reden om aan te nemen dat zijn broer slachtoffer is geworden van een misdrijf. ‘Misschien heeft hij een ongeluk gehad of zo.’

De politie is inmiddels ook bezig met de zaak.

Tekst: Algemeen Dagblad

Related posts