‘Queens Park Rangers biedt alsnog genoeg en is akkoord met Ajax’

Queens Park Rangers krijgt mogelijk op korte termijn de beschikking over Kolbeinn Sigthórsson. De 24-jarige IJslander kon in januari Ajax al verlaten voor de Engelse club, maar wilde niet tussentijds weg en voelde ook weinig voor de Championship. Anderhalve week geleden werd een nieuw bod van de hand gewezen door Ajax, maar een nieuw bod lijkt wél succes te hebben.

De Nederlandse en Engelse media gaven vorige week aan dat Ajax een eerste bod van bijna 6,5 miljoen euro weigerde: de Amsterdammers zouden zo’n 12,5 miljoen euro verlangen. Sky Sports bericht nu dat Queens Park Rangers en Ajax eruit zijn, maar noemt geen transferbedrag. Mogelijk hebben de Premier League-club en Eredivisionist elkaar halverwege aanbod en vraag gevonden.

Sigthórsson heeft nog een contract voor een jaar in Amsterdam en Ajax heeft zich bovendien al voorbereid op een transfer, door zich te versterken met Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic. In het shirt van Ajax maakte Sigthórsson in drie jaar tijd 24 doelpunten in 59 competitiewedstrijden.

Tekst: Voetbalzone

UPDATE: Inmiddels wordt door diverse media gemeld dat de transfer Ajax toch slechts een slordige vijf miljoen pond oplevert; omgerekend 6,3 miljoen euro.

Related posts