Klaassen wil heilig rugnummer 10 niet claimen maar: ‘Het zou een beloning zijn’

Ajax heeft het rugnummer 14 ter ere aan clubicoon Johan Cruijff bevroren. Sinds het seizoen 2007/08 is dit shirt niet meer in gebruik bij de Amsterdamse club, maar ook het rugnummer 10 wordt in de voetbalwereld als heilig beschouwd. Diego Maradona schitterde er als voetballer van Argentinië en Napoli bijvoorbeeld mee.

Het tenue met 10 werd bij Ajax gedragen door Siem de Jong, maar de voormalig aanvoerder is vertrokken naar Newcastle United. Het rugnummer staat traditioneel voor een creatieve, aanvallende middenvelder en Davy Klaassen zou dan ook een kandidaat voor de erfenis van het nummer kunnen zijn. Afgelopen seizoen speelde de enkelvoudig Oranje-international met nummer achttien.

“Ik claim niks, ik zie het wel”, zegt Klaassen tegen Ajax Life. “Er valt niet te claimen. Ik beslis het niet. Of ik het hoop? Dat wel. Natuurlijk is het leuk om met nummer tien te spelen, in de jeugd deed ik dat ook. Tien is inderdaad net iets mooier dan achttien, het zou een mooie beloning zijn.” Klaassen vindt het niet jammer dat hij niet met Oranje mee mocht naar het WK in Brazilië: “Ik ben niet echt teleurgesteld geweest, ik was ook moe.”


Tijdens het oefenduel tegen Aalborg speelt Davy Klaassen met nummer 10


Tekst: Voetbalzone

Related posts