‘Ik wil niets forceren, voorlopig concentreer ik me op Ajax’

De supporters van Ajax hoeven waarschijnlijk weinig tot geen ingaande transfers meer te verwachten, maar wellicht zullen nog enkele spelers hun heil elders zoeken. Lasse Schöne speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol in het prolongeren van de landstitel en dat is niet onopgemerkt gebleven.

Of Schöne met Ajax ook op jacht gaat naar de vijfde titel op rij blijft afwachten. Schöne houdt alle opties open. “Als er een interessante club komt, ga ik daar serieus naar kijken”, erkent Schöne, 28 jaar, in het Algemeen Dagblad. “Maar ik wil niets forceren. Nu speelt er niets. Voorlopig concentreer ik me op Ajax, waar nog genoeg mooie uitdagingen liggen, zoals die vijfde titel op rij.”

Het contract van Schöne met Ajax loopt nog een seizoen door. Omdat de middenvelder transfervrij overkwam van NEC en zich altijd correct heeft opgesteld, zal de club uit Amsterdam hem niet ‘dwingen’ om zijn contract te verlengen. De mogelijkheid bestaat zodoende dat Schöne over een jaar gratis vertrekt. “Maar bijtekenen is ook nog een mogelijkheid. Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Ik houd alles open.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts