De Boer wilde Özbiliz behouden maar: ‘Er kwam een aanbod dat hij niet voorbij kon laten gaan’

Frank de Boer Aras Özbiliz twee jaar geleden met enige tegenzin laten vertrekken bij Ajax. Dat zegt de trainer van de Amsterdammers in een interview met Het Parool, dat Özbiliz zelf interviewde over zijn afscheid van de Eredivisie en hoe het nadien met hem gegaan is. De Boer zegt terugblikkend dat het er in de wedstrijden die Özbiliz speelde helaas niet altijd helemaal uitkwam.

Toen Kuban Krasnodar zich in de zomer van 2012 meldde voor de buitenspeler, waren Ajax en De Boer eigenlijk niet van zins hem te verkopen. “Ik heb hem gezegd dat ik heel veel potentie in hem zag en dat hij het bij Ajax als een Robben-achtige rechtsbuiten kon halen, maar er kwam een aanbod dat hij niet voorbij kon laten gaan. Een jaar eerder had Kuban Krasnodar ook al interesse”, weet de trainer nog.

Özbiliz viel vrijwel direct in de smaak bij Kuban en transfereerde na een jaar al naar Spartak Moskou. Daar deed hij het ook prima, tot een nieuwe kruisbandblessure hem weer aan de kant zette: op dit moment moet Özbiliz zeker nog acht maanden revalideren. Eerder kreeg hij in Amsterdam al te maken met fysieke tegenslagen. “Dat aspect speelde ook in het achterhoofd”, stipt De Boer aan. “Moeten we hem koste wat kost aan zijn contract houden dat tot 2014 liep? Die overweging maak je dan en toen hebben we hem laten gaan.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts