WK-brons Blind, Cillessen en Veltman

Het Nederlands elftal heeft de strijd om de derde plaats op het WK in Brazilië met 0-3 gewonnen van het gastland. Het levert Ajacieden Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman een prachtige bronzen plak op. Voor Blind één met een speciaal tintje, want hij maakte zaterdagavond de tweede treffer voor Oranje.

Robin van Persie zette Oranje in de ’troostfinale’ al in de derde minuut vanaf de penaltystip op 0-1. Nederland verdiende de strafschop nadat Arjen Robben was neergelegd. Daley Blind beleefde een kwartier later ongetwijfeld zijn WK-hoogtepunt, toen hij de bal met links controleerde en met rechts raak schoot. Zijn eerste WK-treffer, zijn eerste goal überhaupt als international.

Het team van bondscoach Louis van Gaal liet na de droomstart Brazilië (dat met voormalig Ajacied Maxwell speelde) iets meer komen. Dat leverde kansen op voor de thuisploeg, maar Oranje kwam nooit echt in gevaar. Jasper Cillessen hield zijn doel opnieuw schoon, en kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. De doelman werd in blessuretijd gewisseld voor reservekeeper Michel Vorm, zodat alle internationals dit toernooi speelminuten hebben gemaakt. Blind ging in de 70ste minuut naar de kant, hij blesseerde zich bij een verdedigende actie (lijkt niet ernstig, zo vertelde Blind na afloop aan de NOS). De derde Ajacied in de selectie, Joël Veltman, viel vlak voor tijd ook nog even in toen Clasie geblesseerd het veld af moest.

Georginio Wijnaldum maakte vlak voor tijd nog de 0-3, waarmee het brons binnen was. Geen wereldkampioen, maar wel een wereldprestatie van het Nederlands elftal.

Tekst: Ajax.nl

Related posts