De Boer: ‘Viergever kan zich nu vooral op ‘6’ concentreren’

Niklas Moisander voelt wel wat voor een buitenlands avontuur en daarom heeft Ajax zich alvast versterkt met Nick Viergever, die is overgenomen van AZ. Moisander is echter nog niet vertrokken en op het moment lijkt er ook niets te spelen rondom de Finse verdediger. In de oefenwedstrijd tegen Aalborg BK stond hij zaterdag gewoon in de defensie en Viergever op het middenveld.

De enkelvoudig international kan op meerdere posities uit de voeten en moet zich voorlopig richten op de positie van defensieve middenvelder, zegt Frank de Boer op de website van Ajax. “Viergever kan zich nu vooral op ‘6’ concentreren (controleur op het middenveld, red.). Ik weet wat hij kan als linksback en als centrale verdediger. Nick heeft tegen Aalborg een heel attente en scherpe indruk achtergelaten. Ik ben tevreden over zijn prestatie en wat hij laat zien.”

Ajax speelde vorig seizoen met Daley Blind of Christian Poulsen als defensieve middenvelder, maar laatstgenoemde is vertrokken uit Amsterdam, terwijl Blind zaterdag nog in actie kwam op het WK. Hij hoeft zich over drie weken pas te melden bij Ajax en mist sowieso de start van het nieuwe seizoen. Voor Viergever lonkt dus een basisplaats als defensieve middenvelder.

Tekst: Voetbalzone


Related posts