Ajax en Aalborg in evenwicht: 2-2

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Aalborg met 2-2 gelijkgespeeld. Op het terrein van Rijnsburgse Boys maakten Lasse Schöne en Danny Bakker de doelpunten voor het team van Frank de Boer.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Thomas Enevoldsen zette de kampioen van Denemarken halverwege de eerste helft op voorsprong. Lasse Schöne zorgde met een schitterende vrije trap nog voor rust voor de gelijkmaker. Na een uur werden 9 spelers van Jong Ajax ingebracht. Ook zij deden het goed. Via Danny Bakker werd het een kwartier voor tijd zelfs 2-1 voor Ajax. Helaas kon de voorsprong niet worden vastgehouden. Ajax kreeg vlak voor tijd een penalty tegen die feilloos werd benut door Nicklas Helenias.

Eerder op de dag speelde Ajax (met een andere basiself, maar wel met dezelfde wisselspelers) een trainingswedstrijd tegen het Duitse Hönnepel. Die wedstrijd werd met 6-0 gewonnen. mede dankzij een goal van Bakker, die het dus presteerde om op één dag in twee verschillende duels voor Ajax 1 te scoren.

Scoreverloop: 22. Enevoldsen 0-1, 38. Schöne 1-1, 76. Bakker 2-1, 84. Helenius 2-2

Opstelling Ajax: Vermeer; Ligeon (61. Owusu), Van der Hoorn (61. Boccara), Moisander (61. Van Bruggen), Boilesen (46. Sana); Klaassen (61. Warmerdam), Viergever (61. Kuipers), Andersen (61. Bakker); Schöne (61. Becker), Milik (61. Menig), Kishna (61. Vissie).

Opstelling Aalborg: Larsen, Kristensen, Ahlmann, Petersen, Enevoldsen (46. Pedersen), Augustinussen, Wichmann, Jacobsen, Risgard, Thelander (46. Bruhn), Spalvis.
Wissels: Christensen, Rye, Ahlmann, Blabjerg, Helenius, Knudsen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts