Suárez: ‘Spelen en leven in Spanje is altijd onze droom en ambitie geweest’

Na 3,5 bijzonder succesvolle jaren gaat Luis Suárez Liverpool verlaten. De club maakte eerder op de middag melding van een akkoord met Barcelona, dat het nieuws niet veel later zelf bevestigde. De transfer is nog wel onderhevig aan een goede uitkomst van de onderhandelingen tussen speler en club, gevolgd door een medische keuring. Daarbij worden echter geen problemen verwacht.

Op de officiële website van Liverpool neemt Suárez afscheid van de fans die hem de afgelopen jaren zo dierbaar zijn geweest. Hij gaat voor vijf seizoenen tekenen in Catalonië. “Ik hoop dat jullie begrijpen waarom ik dit besluit heb genomen. De club heeft er alles aan gedaan om mij te behouden, maar spelen en leven in Spanje, het land waar de familie van mijn vrouw woont, is al ons hele leven lang een droom en ambitie. In mijn ogen is dit het juiste moment om de stap te maken.”

“Ik wens Brendan Rodgers en het team voor succes in de toekomst”, vervolgt de ex-speler van onder meer FC Groningen en Ajax. “De club is in goede handen en ik weet zeker dat er komend jaar weer successen gevierd kunnen worden. Ik ben er trots op voor deze club gespeeld te hebben, en mijn bijdrage geleverd te hebben aan de terugkeer van Liverpool in de top van de Premier League en de Champions League. Nogmaals bedankt voor alle prachtige momenten en herinneringen. You’ll Never Walk Alone”, besluit Suárez.

Tekst: Voetbalzone

Related posts