Sporkslede op huurbasis naar promovendus Willem II

Fabian Sporkslede mag volgend seizoen bij Willem II ervaring gaan opdoen in de Eredivisie. De promovendus heeft met Ajax een akkoord bereikt over het huren van de middenvelder, zo weet het Brabants Dagblad. De deal zal volgens het medium donderdagavond afgerond worden.

De twintigjarige Sporkslede wordt gezien als een groot talent, maar hoeft bij Ajax nog niet op speelminuten te rekenen. Hij wordt daarom voor een seizoen verhuurd aan Willem II, dat in het verleden ook al eens spelers als Kenneth Vermeer, Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald huurde van de recordkampioen. Nu gaat Sporkslede dus naar Tilburg.

De defensieve middenvelder, die eventueel ook als verdediger zou kunnen spelen, is net terug van een zware blessure: in september 2013 liep hij als speler van Jong Ajax een beenbreuk op in het duel met FC Volendam. Hij speelde tot dusver twee wedstrijden voor Ajax 1 in de Eredivisie en maakte op 3 oktober 2012 nog speelminuten in de Champions League, tegen Real Madrid (1-4).

Tekst: Voertbalzone

Related posts