Jong Ajax haalt uit in oefenduel tegen Wilhelmina ’08; Vijf treffers Van Kessel

Jong Ajax heeft donderdagavond de oefenwedstrijd tegen Wilhelmina ’08 in Weert met 0-9 gewonnen. Gino van Kessel was met vijf goals de meest productieve speler bij de ploeg die straks weer in de Jupiler League zal uitkomen. Robert van Koesveld (hier op archieffoto), Ilan Boccara, Elton Acolatse en Jody Lukoki scoorden de overige goals.
De oefenwedstrijd in Weert trok veel belangstelling en de toeschouwers kregen een eentonige wedstrijd te zien waarin Jong Ajax domineerde. ,,Wilhelmina ’08 is niet of nauwelijks op onze helft geweest”, sprak trainer Andries Ulderink na afloop.

Het team van Jong Ajax verschilde op heel veel plaatsen met het openingsoefenduel met Hollandia. Zo stond nu Xavier Mous op doel. Hij maakte vorige week deel uit van het team dat met Ajax 1 op trainingskamp in Oostenrijk was.

Veel jongens konden negentig minuten volmaken wat de trainers Ulderink en Stam tot tevredenheid stemde. Gino van Kessel, die de vorige wedstrijd tegen Hollandia miste omdat hij op proef was in Oostenrijk, wist deze avond het net veelvuldig te vinden. Liefst vijf goals scoorde de spits. ,,Dit was een prima oefenduel”, sprak Ulderink na afloop. ,,0-9 is een mooie uitslag maar er hadden nog wel wat meer goals mogen vallen.”

Jong Ajax-Wilhelmina ’08 0-9 (0-5)
6. Van Kessel 0-1
11. Van Koesveld 0-2
30. Boccara 0-3
37. Van Kessel 0-4
39. Van Kessel 0-5
52. Van Kessel 0-6
64. Van Kessel 0-7
70. Acolatse 0-8
90. Lukoki (pen) 0-9

Opstelling Jong Ajax:
Mous; Noordhoff, Gravenberch (46. Wang), Vissie (46. Warmerdam), Van Koesveld; Boccara, Menig (46. Bakker), Domingo, Lukoki, Van Kessel, Acolatse

Related posts