KNVB gaat onderzoek doen naar invoeren WK-spuitbus in de Eredivisie

De KNVB gaat op korte termijn onderzoeken of de WK-spuitbus ingevoerd kan worden in de Eredivisie. Dat heeft Dick van Egmond, coördinator van de afdeling scheidsrechterszaken betaald voetbal, op laten tekenen in gesprek met NUsport. “We gaan dat eerst intern bespreken met onder meer Björn Kuipers. Dan gaan we kijken of deze van nut kan zijn in de Eredivisie”, aldus Van Egmond, die ook open staat voor andere ‘hulpmiddelen’. “Ik zie in ieder geval wel een goede toekomst voor de doellijntechnologie. Daarnaast denk ik dat de videoscheidsrechter nader bekeken moet worden.”

Ook Kuipers zelf, die zijn finaledroom op het WK uiteen zag spatten door het succes van het Nederlands elftal, gelooft in technische hulpmiddelen. “De doellijntechnologie heeft zich in Brazilië opnieuw bewezen. Er zijn momenten voorgekomen dat een doelpunt misschien onterecht niet toegekend zou worden als de techniek er niet was geweest. Goed dat we daar in Nederland ook verder mee gaan.”

Tekst: Soccernews.nl

Related posts