Kishna: ‘Ik ga kapot man, echt kapot!’

Terwijl sommigen van zijn ploeggenoten in Brazilië bezig zijn geschiedenis te schrijven, is Ricardo Kishna met Ajax alweer druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het kweken van een basisconditie gaat de jongeling niet in de koude kleren zitten, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “Ik ga kapot man, echt kapot.”

De selectie van Frank de Boer reisde vorige week naar het Oostenrijkse Tirol, waar de spelers stevig onder handen werden genomen. Juist in de eerste weken van het nieuwe voetbaljaar moet de basis worden gelegd voor de komende tien maanden. “Wat ik hier deze dagen meemaak, heb ik nog nooit ervaren”, zegt de jonge buitenspeler, die vorig jaar nog de voorbereiding bij Jong Ajax meemaakte.

De negentienjarige aanvaller zegt soms na trainingen drie uur te slapen om te herstellen, zeker als de intensiteit maximaal wordt opgevoerd. Zo worden de Ajacieden soms met een fiets een berg opgestuurd. Soms lijkt het wel de Tour de France, vindt hij. “Achthonderd meter is het hoogteverschil tussen waar we nu staan en waar we boven uitkomen. Achthonderd! Sommige stukken zijn steil, niet normaal, alsof mijn bovenbenen ontploffen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts