De Boer houdt rekening met vertrek Moisander

Siem de Jong tekende onlangs een contract bij Newcastle United. Mogelijk moet er ook afscheid worden genomen van de nieuw aangewezen captain van Ajax. Niklas Moisander is volgens trainer Frank de Boer klaar voor een volgende stap.

“De kans is gewoon aanwezig dat Niklas vertrekt”, zegt de trainer tegen Voetbal International. “Ik denk ook wel dat hij klaar is voor een volgende stap. Alleen zal hij wel secuur moeten kijken of de speelstijl van de nieuwe club bij hem past”, die denkt dat Moisander als voetballende verdediger niet overal aan de bak kan.

Tweede aanvoerder Daley Blind schermt na een sterk WK ook met de interesse van verschillende clubs. Om hem maakt De Boer zich minder zorgen. “Ik ga ervan uit dat Daley nog een jaar bij Ajax blijft. Dat zou voor hem ook het beste zijn. Komend seizoen zal zijn rol nog groter voor ons worden. Dat weet hij, daar hebben we het voor het WK ook over gehad.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts