KNVB kiest ondanks hoog 010-gehalte voor huldiging in Amsterdam

Mocht het Nederlands elftal wereldkampioen worden, dan vindt de huldiging plaats in Amsterdam. Dat maakt de KNVB bekend in gesprek met persbureau ANP. De goede ervaringen tijdens de huldiging in 2010 en het feit dat Amsterdam de hoofdstad is, waren doorslaggevende factoren.

rotterdam kan een eventuele huldiging dus vergeten. Vanwege het hoge 010-gehalte in de selectie van Oranje – 11 van de 23 spelers hebben een achtergrond in de kuip – werd rotterdam ook genoemd als plek voor de mogelijke festiviteiten. De KNVB meldt echter dat de keuze voor Amsterdam niet alleen wordt gesteund door de selectie, maar ‘een breder gedragen en genomen besluit’ is.

De Amsterdamse politie kan dus beginnen aan de voorbereidingen voor de huldiging, die naar verwachting op 15 juli zou moeten plaatsvinden. “We hebben er ervaring mee. Maar hoe moeilijk het is om wereldkampioen te worden, hebben we zaterdagavond gezien in de wedstrijd tegen Costa Rica”, erkent een woordvoerder van het hoofdstedelijke korps. Oranje staat in de halve finale en is nog twee duels verwijderd van de eerste wereldtitel.

Tekst: Soccernews

Related posts