Ajax zit samen met negentien clubs achter toptalent Traoré van Barcelona aan

Adama Traoré heeft de clubs voor het uitzoeken. De achttienjarige aanvaller heeft in de jeugdopleiding van Barcelona zeer veel indruk gemaakt, maar wordt nog niet klaar geacht voor het grote werk. Barcelona staat positief tegenover een verhuurperiode voor Traoré, die in Spanje werd geboren maar Malinese roots heeft. Eén van de liefst twintig clubs die interesse heeft getoond is Ajax, weet de Spaanse pers.

El Mundo Deportivo bericht maandag dat het gros van de Primera División-clubs het voorzien heeft op Traoré: slechts Real Madrid, Atlético Madrid, Athletic Bilbao en Real Sociedad hebben niet bij Barcelona aangegeven geïnteresseerd te zijn. Vanuit Engeland hebben vertegenwoordigers van Manchester United, Southampton, Stoke City en Everton allen aangegeven Traoré wel te willen huren.

Stoke City heeft Marc Muniesa al onder contract staan en bij Everton genoot men van de aanwezigheid van Gerard Deulofeu, vorig seizoen. De contacten tussen de Britten en Barcelona zijn goed, dus wellicht liggen daar kansen voor the Potters en the Toffees. Ajax heeft eveneens interesse getoond en kan Champions League-voetbal bieden als extra wapen in de strijd, om Traoré te overtuigen.

De afgelopen seizoenen had Ajax al meermaals spelers met een verleden bij Barcelona in de gelederen. Gabri speelde van 2006 tot 2010 in Amsterdam en in het tweede deel van het seizoen 2012/13 werd Isaac Cuenca gehuurd van de Spaanse grootmacht. Vorig seizoen had trainer Frank de Boer de beschikking over Bojan Krkic, maar die samenwerking verliep minder succesvol dan gehoopt.

Tekst: Voetbalzone

Related posts