Afscheid van Ajax valt zwaar: ‘Het fijne gevoel van thuis zijn ga ik missen’

Siem de Jong heeft het toch wel moeilijk met zijn vertrek bij Ajax. De aanvallende middenvelder tekende vorige week een zesjarig contract bij Newcastle United. Hij koestert warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam.

“Het is een apart gevoel om Ajax te verlaten. Ik heb veel leuke reacties gekregen en dat deed mij wel heel erg goed”, zegt De Jong tegen Ajax TV. “Het was wel moeilijk. Het moment dat je hoort dat je naar de keuring moet, je spullen moet pakken en je kunt de jongens niet eens alles vertellen. Ik wel wel een paar mensen verteld dat ik wegging, maar ik heb niet eens goed afscheid kunnen nemen van de groep.”

De Jong had bij een langer verblijf in Amsterdam misschien wel Mister Ajax kunnen worden, al vindt hij dat hij dat al een beetje is. “Ik vond zeven jaar eigenlijk al wel redelijk mooi dus in dat opzicht heb ik daar een goed gevoel bij. Ik heb niet het idee dat ik Ajax zomaar verlaat en kan met een gerust hart weg met vier kampioenschappen. Het voelde zo normaal en gewoon hier, dat wordt wel anders. Dat ga ik wel missen, het fijne gevoel van thuis zijn. Ik zal hier nog wel terugkomen om wedstrijden te kunnen kijken, maar mijn naam zal er niet meer hangen.”

Tekst: Soccernews

Related posts