Cillessen wist van niets en biedt excuses aan voor reactie na wissel

Jasper Cillessen heeft na afloop zijn excuses aangeboden voor zijn boze gedrag na zijn wissel. Uit frustratie schopte hij voor de dug-out onder andere een waterzak weg. De keeper werd tot zijn eigen verrassing vlak voor tijd gewisseld. Hij was niet op de hoogte van het plan om Tim Krul in te brengen voor de penaltyserie. “Ik wil mijn excuses aanbieden. Dat heb ik al gedaan aan Frans Hoek en zal ik zo ook aan de hele groep doen. Ik wist hier niets van af. De wissel viel rauw op mijn dak,” zo liet hij weten tegenover de NOS.

Cillessen was vooraf niet op de hoogte gesteld van dit plan van Van Gaal en baalde dan ook van zijn wissel. Bij het verlaten van het veld trapte hij een waterzak om. Al snel had hij door dat zijn reactie ongepast was. “Meteen na de wedstrijd heb ik mijn excuses bij Frans Hoek (keeperstrainer, red) aangeboden. En dat ga ik ook tegenover de hele groep doen. Ik moet mezelf met zo’n reactie niet boven de groep stellen”, aldus de Ajacied tegenover De Telegraaf. “We moeten het hier met z’n allen doen.”

Krul keerde de strafschoppen van Bryan Ruiz en Michael Umana. Doordat Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Dirk Kuyt wel scoorden, staat Oranje in de halve finale. “Het is uiteindelijk een belangrijk moment voor ons geweest. Het was dus een goede wissel. Tim heeft het fantastisch gedaan.”

Van Gaal had van tevoren al besproken met Krul dat hij in moest vallen bij een strafschoppenserie. “We hebben gewoon gekeken wie de beste penaltykiller is”, citeerde de NOS en NUsport. “In onze ogen was dat Krul. Hij heeft een lang bereik. We hadden het expres niet tegen Jasper gezegd. We wilden hem in zijn voorbereiding laten. Tim wist het wel, maar hij moest z’n mond houden naar Cillessen toe.”

Gewoon weer basisplaats
Cillessen hoeft niet te vrezen voor zijn basisplaats, woensdag in de halve finale tegen Argentinië. “Hij staat gewoon volgende keer in de goal. Jasper doet het gewoon goed. Nogmaals, wij hebben alleen gekeken wie de beste penaltykiller is. In onze ogen was dat Krul. Die heeft ook een langere reach.”


Jasper Cillessen wist niets van het plan van Van Gaal en is niet blij met zijn wissel

Related posts