De Boer wacht af: ‘Als technische staf hebben we daar wel ideeën over’

Na vier landstitels op rij zal Ajax meer dan ooit de te kloppen ploeg in de Eredivisie zijn. Frank de Boer weet dat vier opeenvolgende kampioenschappen heel bijzonder zijn en dat werd ook goed gevierd. “Daarna ging de knop eigenlijk weer snel om naar het nieuwe seizoen. Je bent immers zo goed als je laatste wedstrijd”.

“Vorig seizoen telt niet meer. Het gaat nu weer om de eerste wedstrijd van het seizoen.” De Boer kan niet meer over de naar Newcastle United vertrokken Siem de Jong beschikken. De trainer ziet het als een voordeel dat de allrounder al zo vroeg in de voorbereiding is vertrokken, hoofdzakelijk in verband met de nieuwe rolverdeling. “Niklas Moisander was onze tweede aanvoerder en wordt nu logischerwijs onze eerste aanvoerder. Doordat ook Christian Poulsen is vertrokken zal er zowel een nieuwe tweede als derde aanvoerder moeten komen.”

“Als staf hebben we daar wel wat ideeën over, maar de komende weken zal blijken hoe dat uitpakt en welke spelers er zullen opstaan.” De Boer verwacht een zwaar seizoen waarin iedereen van de favoriet voor de landstitel wil winnen. “De concurrentie wil dichterbij komen. Om dat te voorkomen moeten we ervoor zorgen dat we hen juist één á twee stappen voor blijven. Dat vergt nogal wat van het team.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts