Ajax oefent op 26 juli tegen Benfica

Ajax treft Benfica in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 26 juli komen beide teams elkaar tegen in Estádio da Luz, de thuishaven van Benfica, waar de Eusébio Cup wordt gehouden.

Dit als eerbetoon aan Eusébio, de beroemdste Portugese voetballer aller tijden. Eerder op de dag speelt Ajax ook een oefenduel tegen Jong Benfica. Trainer Frank de Boer zal zijn selectie daarom opdelen in twee teams. Het biedt de Ajax-trainer de mogelijkheid om de volledige A-selectie aan spelen toe te laten komen.

De cup werd in 2008 in het leven geroepen. Eerdere tegenstanders van Benfica waren Inter Milan, AC Milan, Tottenham Hotspur, Real Madrid, Arsenal en Sao Paulo. In de helft van de gevallen kwam de organiserende ploeg als winnaar uit de bus.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts