Siem de Jong: ‘Heel veel mooie jaren bij Ajax’

Siem de Jong (25) zet zijn carrière voort bij Newcastle United in de Premier League. De Jong verlaat de club met pijn in zijn hart, maar is toe aan een nieuwe stap. ,,Ik heb met veel plezier bij Ajax gespeeld.”

.,Het doet eerlijk gezegd wel een beetje pijn om weg te gaan. Ik heb heel veel mooie jaren bij Ajax meegemaakt. Met name de afgelopen vier seizoenen waren onvergetelijk met de vier landstitels op een rij. Het was ook eervol om de aanvoerdersband te mogen dragen. Ik heb met veel plezier bij Ajax gespeeld. Toch vind ik het nu een mooi moment voor een volgende stap in mijn carrière. In de Premier League hoop ik een nieuwe prikkel te vinden”, aldus De Jong op Ajax.nl.

Wat zal je het meest bijblijven van je tijd bij Ajax?
,,Alles rondom de derde ster zal ik nooit vergeten. Mede dankzij de supporters is die kampioenswedstrijd tegen FC Twente in 2011 onvergetelijk geworden. Ik ben benieuwd of ik ooit nog zo’n bijzonder moment zal meemaken. Het is een moeilijk te evenaren moment waar ik met veel trots en voldoening op terugkijk. Dat geldt trouwens ook voor de samenwerking met trainer van Frank de Boer. Ik heb de afgelopen jaren goed met hem samengewerkt.”

Bij Newcastle United kom je een oude bekende tegen. Heb je Vurnon Anita al gesproken over je overgang?
,,Ik had Vurnon al eens eerder eens gesproken over Newcastle United. Ook de afgelopen dagen heb ik contact met hem gehad. Daarnaast kent mijn broer Luuk de club natuurlijk ook goed. Hij heeft me verteld dat het een heel mooie club is met een prachtige sfeer tijdens de thuiswedstrijden. Tim Krul kwam met eenzelfde verhaal.”

Je was maandag nog bij het trainingskamp in Oostenrijk. Heb je op een goede manier afscheid kunnen nemen van je teamgenoten en de technische staf?
,,Het was uiteraard lastig om zo ineens weg te gaan uit Oostenrijk. Omdat het op dat moment nog niet officieel was, kon ik nog niet zoveel zeggen. Ik kom binnenkort zeker nog even terug om afscheid te nemen van mijn medespelers en de trainers. Op een later moment hoop ik ook op een goede manier afscheid te kunnen nemen van de Ajax-supporters. Ik heb de afgelopen jaren menig afscheid in de ArenA meegemaakt. Dat waren altijd bijzondere momenten. Het is iets om naar uit te kijken.”


Een van de, zo niet het mooiste moment, van Siem de Jong bij Ajax: scoren in de kampioenswedstrijd tegen Twente


Tekst: Ajax.nl

Related posts