De Boer wijst Moisander aan als nieuwe aanvoerder Ajax na transfer De Jong

Niklas Moisander neemt bij Ajax de aanvoerdersband over van Siem de Jong. De aanvallende middenvelder rondde dinsdagavond een transfer af van de Amsterdammers naar Newcastle United: hij speelde zeven seizoenen voor Ajax en was de voorbije twee jaar captain. Centrale verdediger Moisander vervulde al de rol van vice-aanvoerder en is nu eerste aanvoerder.

Trainer Frank de Boer bevestigt woensdag aan Ajax TV dat zijn Finse mandekker, die misschien nog wel een transfer maakt deze zomer, de band van De Jong overneemt. De coach moet nog beslissen wie achter Moisander de reserve-captains worden, want Christian Poulsen is net als De Jong weggegaan bij de club. “We zullen een nieuwe nummer twee en drie moeten kiezen”, aldus De Boer.

“Dat beslissen we hier op het trainingskamp.” De trainer heeft al wel een idee wie de beste gegadigden zijn, maar wil dat nog niet vertellen. Voordat De Jong aanvoerder werd, droeg Jan Vertonghen de band bij Ajax. Hij volgde op zijn beurt Luis Suárez weer op.

Tekst: Voetbalzone

Related posts