BEVESTIGING: SIEM DE JONG VOOR 6 JAAR NAAR NEWCASTLE UNITED

Ajax en Newcastle United hebben dinsdagavond de overgang van Siem de Jong naar Newcastle United officieel bevestigd. De aanvoerder is een contract voor zes seizoenen overeengekomen bij de club uit de Premier League. Het is niet bekend wat the Magpies aan Ajax hebben betaald; naar verluidt gaat het om zeven miljoen pond, omgerekend dik 8,7 miljoen euro.

De Jong werd op 28 januari 1989 geboren in Aigle, Zwitserland. Hij kwam via De Graafschap als B-junior bij de jeugdopleiding van Ajax. De speler maakte op 26 september 2007 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens de bekerwedstrijd Kozakken Boys – Ajax (1-2). De aanvallende middenvelder speelde in totaal 244 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax waarin hij 78 keer scoorde.

De Jong won in 2010 de KNVB Beker met Ajax. Hij werd in Amsterdamse dienst vier keer landskampioen (2011, 2012, 2013, 2014) en in 2013 won hij de Johan Cruijff Schaal.

Directeur Voetbalzaken Marc Overmars: ,,Deze transfer naar de Premier League is Siem van harte gegund. Hij speelde meerdere jaren in onze jeugdopleiding en daarna ruim zes jaar in het eerste elftal, waarin hij zeer succesvol is geweest. Al met al is hij een schoolvoorbeeld van hoe wij het bij Ajax voor ogen hebben met onze talenten. Wij wensen hem heel veel succes.”
Related posts