Anouk Hoogendijk terug bij Ajax

Anouk Hoogendijk keert per direct terug bij Ajax. De speelster stapte in januari over naar Arsenal. Hoogendijk en Arsenal bereikten overeenstemming over ontbinding van het contract waarna een terugkeer van de international mogelijk werd. Hoogendijk tekende woensdag een contract voor een seizoen bij Ajax.

De verdedigende middenvelder speelde tot aan haar vertrek naar Londen sinds juli 2012 bij de vrouwenploeg van Ajax. Hoogendijk werd op 6 mei 1985 geboren in Woerden. De 95-voudig international van het Nederlands vrouwenteam speelde voorheen onder meer voor FC Utrecht en het eveneens Engelse Bristol Academy. ,,Dit voelt heel erg goed, ik ben gelukkig hier te zijn’’, reageert Hoogendijk, kort na de ondertekening van haar nieuwe Ajax-contract. De Ajacied heeft zich net gehuld in het nieuwste Ajax damesshirt voor 2014-2015.

,,Het Engelse avontuur bij Arsenal heeft niet gebracht wat ik er vooraf van had gehoopt verwacht. Ik speelde weinig’’, licht Hoogendijk een voorname drijfveer toe achter haar terugkeer in Amsterdam. De middenvelder wil spelen, voor haar club én voor Oranje. ,,Daarbij ben ik er ook achter gekomen dat alles bij Ajax heel goed is geregeld. Ik heb Ed Engelkes (trainer Ajax Vrouwen) gebeld of er een plekje was. Dat is gelukt. Ik ben blij terug te zijn.’Tekst: Ajax.nl

Related posts