Gabri staat na acht jaar voor terugkeer naar Barcelona

Gabri gaat vanaf komend seizoen wellicht aan de slag bij Barcelona. Diverse media in Spanje schrijven maandag dat de voormalig verdediger annex middenvelder, 35 jaar, met de Catalaanse topclub onderhandelt over een functie in de technische staf van Barcelona B, het tweede elftal.

Het is de bedoeling dat Gabri, die inmiddels een punt achter zijn loopbaan heeft gezet, de rechterhand van hoofdtrainer Eusebio wordt. Dat was eerder Joan Barbarà, maar hij is gepromoveerd naar het hoogste keurkorps van Luis Enrique. Gabri stond in de laatste periode van zijn actieve loopbaan met blessureleed aan de kant en volgde in Madrid een trainerscursus.

Gabri speelde tussen 1999 en 2006 voor Barcelona, waarmee hij onder meer de Champions League veroverde. Daarna was hij actief voor Ajax, Umm-Salal, FC Sion en Lausanne Sports.

Tekst: Voetbalzone

Related posts