Boilesen: ‘Dit is mijn advies aan Fischer: krop het niet op, praat erover’

Nicolai Boilesen leeft mee met Viktor Fischer, die door een hamstringblessure waarschijnlijk nog tot na de winterstop moet wachten voordat hij zijn rentree kan maken. Boilesen heeft zelf lang met blessures gekampt en kan zich maar al te goed verplaatsen in de situatie van zijn Deense landgenoot.

“Ik heb Viktor gesproken. Het is heel moeilijk voor hem. Als Viktor iets nodig heeft, weet-ie dat hij altijd naar me toe kan komen”, zegt de linksback in gesprek met Ajax Life. “Natuurlijk leef ik mee met Viktor. Ik vind het heel jammer voor hem. Viktor heeft een tijdje gehad om te beseffen dat het herstel lang gaat duren. De moeilijkste fase is het begin, als je de mokerslag krijgt. Daarna kwam de operatie en hij is even op vakantie geweest. Thuis bij familie en vrienden.”

“Denemarken is dichtbij, maar kan ook heel ver weg zijn”, vervolgt Boilesen. “Je kunt niet zomaar even heen en weer vliegen. Je traint vijf tot zes keer per week en op je vrije dag moet je herstellen. Maar het komt zeker goed. Viktor wordt hier alleen maar sterker van, al beseft hij dat nu misschien nog niet. Dat komt over een tijdje wel. Maar dit is mijn advies aan hem: als er iets is, krop het dan niet op. Praat erover.”

Tekst: Soccernews

Related posts