Ajax geeft drie jeugdspelers profcontract

Ajax heeft dinsdag drie voormalige A-junioren gecontracteerd. Danny Bakker, Xavier Mous en Milan Vissie hebben een verbintenis voor twee jaar gekregen.

Voor de drie jongelingen is het hun eerste profcontract bij Ajax, dat na juni 2016 de optie heeft om het contract met een seizoen te verlengen. Het komende jaar maken ze allen deel uit van de selectie van Jong Ajax.

Milan Vissie (19), die eerder bij AZ speelde, begint aan zijn derde seizoen in Amsterdam. “Er wordt gezegd dat ik nog wel wat meer gif in mijn spel moet krijgen en meer moet coachen. Daarom is het goed om in de Jupiler League wedstrijden te spelen. Dan moet je strijden voor ieder punt, meekleunen om de overwinning”, zegt de verdedigende middenvelder op de officiële website van Ajax.

Doelman Xavier Mous (18) is nu met het eerste elftal op trainingskamp in Oostenrijk. “Dit is geweldig. Ik zit al vanaf mijn tiende bij Ajax, hier doe je het uiteindelijk voor. In het begin was het aanpoten, maar de laatste jaren heb ik me goed kunnen ontwikkelen. En dat wil ik nu doorzetten.”

“Hier spreekt vertrouwen uit”, reageert de 19-jarige Danny Bakker, die zowel aanvallend als verdedigend op het middenveld kan spelen. “Het is een beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren. De Jupiler League wordt een nieuwe uitdaging.”

Aanhaken of afvallen
Directeur voetbalzaken Marc Overmars is benieuwd hoe het drietal zich zal profileren. “Voor deze jongens is het hun eerste contract. Ze hebben de leeftijd dat het ‘aanhaken’ wordt of ‘afvallen’. De komende twee jaar willen we gaan we kijken of ze echt kunnen doorbreken. Iedere training, iedere wedstrijd moeten ze Jong Ajax-trainers Andries Ulderink en Jaap Stam proberen te overtuigen van hun kwaliteit.”

Tekst: Goal.com

Related posts