‘Suárez biedt excuses aan en zet daarmee deur voor transfer naar Barcelona weer open’

Luis Suárez lijkt de deur voor een transfer naar Barcelona weer op een kier te hebben gezet. De Catalaanse club eiste volgens diverse Spaanse media dat de aanvaller na het bijtincident met Giorgio Chiellini publiekelijk zijn excuses zou aanbieden en dat deed de Uruguayaan maandagavond via zijn Twitter-account.

Barcelona zou nu pas weer bereid zijn om met Liverpool verder te onderhandelen over een transfer. Blaugrana zou een bod van vijftig miljoen euro op de 27-jarige Suárez willen uitbrengen, terwijl de vereniging uit Engeland ten minste 85 miljoen zou verlangen. Overigens zou Barcelona ook een speciale ‘bijtclausule’ in het contract willen opnemen.

The Independent meldt dat Suárez buiten medeweten van Liverpool en de Uruguayaanse voetbalbond besloot om door het stof te gaan. Volgens de krant willen de spits en zaakwaarnemer Pere Guardiola een transfer naar Camp Nou forceren.

Chiellini heeft Suárez overigens al vergeven. De Italiaan was het slachtoffer van de doldrieste actie van de ex-speler van onder meer Ajax en FC Groningen, maar laat via Twitter weten dat het ‘allemaal vergeten is’: “Ik hoop dat de FIFA jouw straf vermindert.” Suárez werd door de wereldvoetbalbond voor negen interlands geschorst. Ook mag hij zich vier maanden niet vertonen bij voetbalgerelateerde gebeurtenissen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts