Cruijff geniet van vleugels Oranje: ‘Wat kan voetbal dan ongelooflijk mooi zijn’

Johan Cruijff was een van de miljoenen Nederlanders die zondag zag hoe het Nederlands elftal ten koste van Mexico de kwartfinales van het WK in Brazilië bereikte. Het was de moeite waard, zo verzekert de oud-speler en -trainer. “Ik heb tijdens Nederland-Mexico de mooiste twintig minuten van het WK gezien”, schrijft Cruijff maandag in zijn column in De Telegraaf.

“Wat kan voetbal dan ongelooflijk mooi zijn. Dit is het voetbal waar ik van houd.” Cruijff hoopt dat de lijn van de slotfase, waarin Oranje een 0-1-achterstand omboog, wordt doorgetrokken. “Hou gewoon types als Memphis Depay en Arjen Robben aan de zijkanten en je bent en blijft vanaf twee kanten gevaarlijk. In de spits kan je met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar ook alle kanten op.”

Cruijff stelt dat Costa Rica in de kwartfinale een afwachtende rol zal aannemen. “Dan zal je toch iets moeten doen. Vooral de laatste twintig minuten tegen Mexico hebben laten zien waartoe je in staat bent. Ik hoop dat het Nederlands elftal hieraan vasthoudt. Want dat is het voetbal waar ik echt van kan genieten. En het levert ook nog resultaat op.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts