Cillessen niet bezorgd om strafschopstatistiek

Jasper Cillessen kreeg dit WK twee kansen om te breken met een negatieve reeks, maar liet beide mogelijkheden onbenut. Toch maakt de Oranje-doelman zich geen zorgen.

Nog nooit slaagde de Groesbeekse doelman erin om een strafschop te keren tijdens de reguliere speeltijd van een wedstrijd in het betaald voetbal. Ook tegen Spanje en Australië moest hij zich gewonnen geven na een strafschop.

Nu het Nederlands Elftal de knock-outase heeft bereikt wordt de kans steeds groter dat Cillessen opnieuw aan de bak moet met een tegenstander op elf meter afstand tegenover zich. Bij een gelijke stand na verlenging volgt een strafschoppenserie.

Strijdvaardig
Ondanks zijn slechte statistieken maakt Cillessen zich geen zorgen. “Als het op strafschoppen aankomt, dan gaan we gewoon alles doen om die serie te winnen”, zegt de Ajacied strijdvaardig in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Het grappige is dat ik als keeper in het betaalde voetbal nog nooit een strafschop heb gepakt (tijdens de reguliere speeltijd, red.). Maar aan de andere kant heb ik als keeper nog nooit een strafschoppenserie verloren. Daarin pak ik ze dus wel.”

Mexico
Zondag wacht met Mexico de eerste horde naar de finale. “We gaan er alles aan doen om te winnen. Het liefst met fantastisch voetbal. Maar als dat niet lukt, dan anders. Al kop ik straks die ballen uit het doel, het maakt mij niet uit”, besluit Cillessen.

Tekst: Goal

Related posts