Ajax contracteert tip van Pantelic: ‘Obeng Regan(19) is de Maradona van Ghana’

Ajax lijkt zich te gaan versterken met Obeng Regan, een negentienjarige defensieve middenvelder uit Ghana. Volgens Servische media heeft de speler van het Servische Napredak Krusevac al vier dagen meegetraind in Amsterdam en tekent hij eerdaags een contract bij de regerend kampioen.

Naar verluidt heeft voormalig Ajax-aanvaller Marko Pantelic directeur voetbalzaken Marco Overmars over het talent getipt. Napredak, de club waar Obeng nog tot de zomer van 2016 onder contract staat, maakte al in januari bekend dat de speler voor ongeveer anderhalf miljoen euro in de zomer zou mogen vertrekken.

De negentienjarige Regan geldt als één van de grootste talenten van Ghana en speelt momenteel in Servië. “Ajax volgt Regan al 2,5 jaar. Hij heeft zelf ook een voorkeur voor Ajax. Er is interesse voor Regan van clubs uit de Bundesliga en de Premier League, maar hij is gecharmeerd van de Hollandse school”, vertelt de agent.

“We geloven dat Ajax een goede stap in zijn carrière zou zijn. Ajax is wereldberoemd vanwege zijn jeugdopleiding. Regan heeft nu twee weken om de club te overtuigen. Dan zullen we horen wat Ajax besluit te doen”, besloot Milovanovic.

Eerder werd Obeng ook al in verband gebracht met Málaga, Valencia, Rode Ster Belgrado, Partizan Belgrado en Lech Poznán. Edmund Okay Gyim, een redacteur van Goal, was vorig jaar vol lof over de belofte: “Obeng is zonder twijfel de nog te ontdekken Diego Maradona van Ghana.” Obeng speelde eerder voor Asante Kotoko en Fetteh feyenoord, de Ghanese tak van feyenoord.

Tekst: Voetbalzone

Related posts