Nijland: ‘Ajax bood belachelijk bedrag voor Suarez’

Luis Suarez speelt vanavond het cruciale WK-duel met Uruguay tegen Italië. Na zijn fantastische seizoen bij Liverpool en zijn twee treffers tegen Engeland zijn ook de Spaanse grootmachten Barcelona en Real Madrid eindelijk van overtuigt van wat wij allang wisten: Suarez is een van de beste spelers van de wereld! De superster van de Uruguayanen werd groot bij Ajax nadat Groningen het talent uit Montevideo oppikte. Daar was bijna niets van terecht gekomen.

‘In het begin was het allemaal niet zo heel bijzonder, hoor’, vertelt Groningen-directeur Hans Nijland tegenover De Telegraaf. ‘Sterker nog, op een gegeven moment zei toenmalig trainer Ron Jans tegen ons: ‘Jongens, hebben jullie dat toen wel zo goed gezien?’ Eén miljoen en 585 duizend euro! Groningen had nog nóóit zo veel geld neergelegd voor een speler’, vervolgt de bestuurder. ‘We hadden een risicootje genomen. Jeetje. Maar het heeft uiteindelijk fantastisch uitgepakt.’, aldus Nijland.

Uiteindelijk zou Suarez bij Ajax de Nederlandse competitie echt ontgroeien. Ook dat herinnert Nijland zich nog als de dag van gisteren. ‘Alleen kwam toen Ajax langs voor de ster in wording. Zij boden een belachelijk bedrag’, vertelt hij. ‘Maar Luis stak zijn kop in het zand en wilde weg. We wonnen de arbitragezaak, maar zo goed als we met elkaar waren, stonden we toen haaks op elkaar. Luis ging weg, voor acht miljoen uiteindelijk.’

Bron: De Telegraaf

Related posts