Cillessen: ‘Nog vier keer winnen en we hebben de wereldbeker, zo simpel is het’

Jasper Cillessen hield tijdens het derde groepsduel met Chili zijn doel schoon en kan zich nu gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Mexico, in de achtste finale van het WK. Als het aan de keeper van het Nederlands elftal ligt staan er daarna nog eens drie duels op het programma voor Oranje.

De Ajax-goalie hoopt dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal op zondag 13 juli in stadion Maracana om de wereldtitel mag spelen en dat er dan, in tegenstelling tot vier jaar geleden in Zuid-Afrika, ook gewonnen wordt. “Dit WK willen we wél met de beker eindigen”, kijkt Cillessen in gesprek met NUsport vooruit. “We voelen ons goed en zijn niet voor niks eerste in de groep geworden.”

De sluitpost is zich ervan bewust dat er van alles kan gebeuren in Brazilië. “Nog vier keer winnen en we staan met de wereldbeker in onze handen. Zo simpel is het”, weet Cillessen, die er niet van opkeek dat Oranje na zeges op Spanje en Australië ook van Chili won. “Vooraf maakte de buitenwereld de wedstrijd tegen Chili moeilijker dan hij werkelijk was. We weten als team heel goed waar we toe in staat zijn. We wilden Chili fysiek kapot spelen, net zoals we elke tegenstander kapot willen spelen. We zijn fysiek verschrikkelijk sterk.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts