Bijtende Suarez toont geen berouw maar moet vrezen voor schorsing en einde WK (Incl. foto’s)

Na afloop van de wedstrijd Italië – Uruguay zullen weinig mensen discussiëren over het duel zelf. Het meest opvallende moment was dat Luis Suarez opnieuw van zich liet gelden: de sterspeler van Uruguay beet in een tegenstander waardoor het onzeker is of hij in de komende duels mag spelen. Het slachtoffer was ditmaal de Italiaan Giorgio Chiellini.

Suarez ging na afloop van de wedstrijd in gesprek met Uruguayaanse media kortstondig in op de veelbesproken kwestie. “Dit soort dingen gebeuren in het zestienmetergebied”, begon de sterspeler van Liverpool. In zijn optiek betrof het vooral een stevig duel. “Er was contact tussen Chiellini en mezelf, met de borst tegen het schouder. Daarbij kreeg ik een tik op mijn oog.”

Tv-beelden
Op de tv-beelden toonde Suarez pijn aan de tanden en bij Chiellini was een duidelijke afdruk zichtbaar. Suarez wilde na afloop vooral over de winst praten. “‘Uruguay was fantastisch, we hebben keihard gewerkt”, jubelde hij. “Het was enorm warm, maar we hebben de hele wedstrijd in onszelf geloofd en wisten dat het doelpunt nog zou vallen. We verdienden deze overwinning, Uruguay is door en dat gaan we vieren. Pas daarna denken we aan de volgende ronde.”

Derde keer
Voor Suarez was het de derde keer in zijn carrière dat hij zijn tanden in een tegenstander zette. In dienst van Ajax deed hij dat namelijk eind 2010 bij psv’er Otman Bakkal en tweeënhalf jaar later was het wederom raak. Toen deed hij het als speler van Liverpool bij Branislav Ivanovic. Toen hij bij Ajax speelde werd Suarez op basis van televisiebeelden voor zeven duels geschorst, terwijl hij in Engeland tien wedstrijden moest brommen. Mogelijk krijgt de aanvaller opnieuw een schorsing opgelegd en mag hij in de komende duels van Uruguay niet meespelen.


Bij de Uruguay-supporters is Suarez natuurlijk ontzettend populair


Suarez grijpt naar zijn tanden…


… die hij zojuist voor de derde keer in zijn loopbaan in een tegenstander heeft gezet


Tekst: oa. Soccernews.nl

Related posts