Ajax geeft 71-jarige meesterscout Steen Olsen contract voor het leven

Ajax leidde in het verleden veel toptalenten op en scoutte meer dan eens succesvol in Scandinavië. Met name de suggesties die John Steen Olsen deed waren vaak raak: zo wees hij de Amsterdammers op spelers als Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen, Viktor Fischer en Jesper Grönkjaer. Ajax is Steen Olsen bijzonder erkentelijk voor al zijn goede werk en heeft hem een contract voor het leven gegeven.

De talentenspeurder van Deense komaf maakte Ajax gelukkig met tal van grote talenten. De club heeft nu besloten dat Steen Olsen zijn werk zo lang mag blijven doen als hij zelf maar wil en zo lang hij er voldoende energie voor heeft. Steen Olsen is inmiddels al 71 jaar, maar doet zijn werk nog met plezier. In principe werkt Ajax niet met 65-plussers, maar voor de meesterscout uit Denemarken maakt men graag een uitzondering.

Steen Olsen was een beetje zenuwachtig toen Ajax een afspraak met hem maakte om bij te praten. “Ik werd gebeld voor een bijeenkomst met Marc Overmars en Edwin van der Sar en was wat nerveus. Het begon ook niet best, want Overmars bedankte me namens de club voor al mijn werkzaamheden en legde uit dat mijn contract inmiddels afgelopen was. En dat iemand van 71 jaar niet meer de jongste is”, zegt Steen Olsen.

Nog even hield Overmars de spanning erin, zegt de scout lachend in gesprek met Hvidore Avis. “Hij zei dat veel voormalig internationals mijn baan wel wilden hebben, toen zakte de moed me echt in de schoenen. Maar toen zei Overmars: “Je betekent heel veel voor de club en mag zo lang als je wilt Scandinavië-scout blijven voor Ajax. Je mag zelf bepalen welke wedstrijden en spelers je wilt zien.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts