‘Zijn bijrol vreet aan Huntelaar, maar het is nergens zichtbaar’

Robin van Persie is geschorst voor de wedstrijd tegen Chili, maar toch zal Klaas-Jan Huntelaar maandagavond niet in de basis beginnen bij het Nederlands elftal. Louis van Gaal geeft naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur aan Jeremain Lens en dus moet Huntelaar opnieuw toekijken. De aanvaller moet hopen dat er voor hem een invalbeurt in het verschiet ligt.

Tegen Spanje en Australië was dat niet het geval: Huntelaar bleef in deze wedstrijden negentig minuten op de bank zitten. “Zijn bijrol in Brazilië vreet aan hem, maar het geinige is: het is nergens zichtbaar”, schrijft journalist Sjoerd Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Huntelaar is scherp, opgewekt, traint hard, klaagt niet. Zag hem juichen na de 5-1 van Arjen Robben tegen Spanje. Als er iemand symbool staat voor de eendracht van dit Oranje, dan is het Huntelaar.”

Twee jaar geleden had Huntelaar op het EK in Polen en Oekraïne eveneens geen basisplaats en zou hij volgens verschillende media één van de onruststokers zijn geweest in de selectie van Oranje. Destijds was hij boos op de manier waarop Bert van Marwijk hem een worst voorhield, maar Van Gaal heeft dat geen moment gedaan: direct was duidelijk dat Huntelaar geen basisplaats zou krijgen. “Over Louis van Gaal kun je veel zeggen, maar rechttoe rechtaan is-ie”, aldus Mossou.

Tekst: Voetbalzone

Related posts