Speeltijd voor Veltman lonkt bij gele kaart De Vrij

Joël Veltman kan zich misschien snel weer uit zijn trainingspak hijsen. De verdediger van Ajax is de stand-in van Stefan de Vrij bij Oranje en die staat op scherp. Een volgende gele kaart levert de feyenoorder een schorsing op. Louis van Gaal zal dus moeten kiezen of hij risico neemt of misschien voor anderen kiest.

De Vrij zal zich nog drie duels moeten ‘inhouden’ als hij geen schorsing wil oplopen. Gele kaarten blijven tot en met de kwartfinale staan. Vanaf de halve finale wordt alles pas geschrapt, omdat spelers op die manier niet door twee gele kaarten geschorst zijn voor een finale. Of Van Gaal het risico neemt om de Vrij in een achtste finale eventueel te missen, dat is de vraag.

Datzelfde vraagstuk is er voor Jonathan de Guzman, die net als De Vrij tegen Spanje een prent kreeg. De derde die geel pakte tegen Spanje, Robin van Persie, werd ook geboekt tegen Australië, waardoor de aanvaller er niet bij is tegen Chili. Veltman zal dus stiekem hopen op speeltijd, gegund door Van Gaal of als gevolg van een schorsing. De Ajacied maakte al zijn WK-debuut tegen Spanje en hield Fernando Torres daar met een geweldige actie van scoren af.

Tekst: AjaxShowtime

Related posts