Piepjong Noors talentje (14) op stage bij Ajax: ‘Het niveau is hoog’

Ajax blijft de ontwikkeling van Tobias Svendsen nadrukkelijk in de gaten houden. Het pas veertienjarige Noorse voetballertje was al drie keer op stage in Amsterdam en mag dit najaar vermoedelijk opnieuw op een uitnodiging rekenen.

Svendsen speelt momenteel nog in zijn vaderland Noorwegen voor Molde FK, maar lijkt een transfer naar Ajax helemaal te zien zitten. “De eerdere drie stages zijn grote ervaringen voor me geweest. Het is een geweldige club en een uiterst professionele club. Het niveau is constant hoog. Het is aan Molde FK te danken dat ik de kans krijg om naar Ajax af te reizen, maar ze willen dat ik terug kom na het Noorse seizoen”, vertelt de puber aan Ajax Showtime.

Ajax trekt de afgelopen jaren het ene na het andere buitenlandse talentje aan. Op die manier hopen de Amsterdammers de ‘gaten’ in de jeugdopleiding op te vullen, zodat de club op elke positie in elke leeftijdscategorie enkele grote talenten tot haar beschikking heeft.

Tekst: Soccernews

Related posts