Schrijvers: ‘Cillessen de terechte nummer één’

Piet Schrijvers kan zich vinden in de keuzes van Louis van Gaal. De doelman van Oranje op het WK van 1978 vindt Jasper Cillessen de terechte eerste keus onder de lat. “Hij maakt natuurlijk wat beginnersfoutjes, maar hij staat er als hij er moet staan, met heel goede reddingen.”

In gesprek met Nusport blikt Schrijvers vooruit op het duel met Chili. “Ik zou geen spelers sparen. Het is de ideale mogelijkheid om de stand-in van Robin van Persie en Bruno Martins Indi te testen. Memphis Depay brengt veel elan in het team, hij kwam op het juiste moment op de juiste plaats”, zag ook Schrijvers.

Over de mogelijke tegenstander in de achtste finale is de oud-doelman duidelijk. “Dat maakt helemaal niks uit. Als je een beetje eergevoel in je donder hebt, wil je gewoon alles winnen. Op een eindtoernooi ben je verplicht om tot het gaatje te gaan en er is niks mooiers om ongeslagen wereldkampioen te worden.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts