Van der Vaart niet langer gewenst bij HSV: ‘Hij helpt ons niet meer verder’

Rafael van der Vaart begon woensdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Hamburger SV, maar het is de vraag of hij nog een wedstrijd voor die Rothosen gaat spelen. Klaus-Michael Kühne, de 77-jarige suikeroom van de club, stelt namelijk geen prijs op de aanwezigheid van Van der Vaart. Dat zegt hij in gesprek met Hamburger Abendblatt.

De 31-jarige Van der Vaart kreeg het voorbije seizoen ladingen kritiek over zich heen. Hij zou niet fit zijn en ontsnapte met HSV ternauwernood aan degradatie. Het contract van de aanvoerder loopt nog tot volgend jaar zomer door, maar als het aan Kühne ligt vertrekt Van der Vaart nog deze zomer. “Hij helpt ons niet meer verder”, klinkt het.

“Zijn vorm heeft onder zijn privéproblemen geleden”, aldus Kühne. “Hij trainde niet meer goed en hervond zijn vorm niet meer. Ik vind het goed wanneer de club hem verzoekt te vertrekken. Ik denk dat een breuk, in voetballend opzicht gezien, de beste oplossing is.” Van der Vaart ligt niet wakker van de kritiek: “Als je teleurgesteld bent, dan zeg je dat soort dingen.”

Kühne zorgde er in de zomer van 2012 persoonlijk voor dat HSV Van der Vaart kon inlijven. Hij leende de Noord-Duitse club acht miljoen euro en hierdoor kon er worden onderhandeld met Tottenham Hotspur. Kühne, die zijn geld vooral verdiende met de logistieke dienstverlener Kühne + Nagel, zei eind mei in BILD ook al dat hij een transfer van Van der Vaart ‘niet in de weg’ zou staan.

Related posts