Oranje wint ook van Australië en dringt door tot de achtste finales

Het WK voetbal is voor Oranje pas twee duels onderweg, maar toch is de ploeg van bondscoach Louis van Gaal al zeker van een plek in de achtste finales. Na de verrassende zege (5-1) op kampioen Spanje volgde woensdagavond een gelukkige overwinning (3-2) op Australië. Doordat ook Chili de Spanjaarden een enorme dreun (2-0) uitdeelde, plaatsen zowel Oranje als de Chilenen zich voor de knock-outfase.

Met zes punten uit twee duels zijn Chili en Nederland door het nog puntloze Spanje en Australië niet meer te achterhalen. Oranje gaat maandag in São Paulo om 18.00 uur (Nederlandse tijd) met de Chilenen uitmaken wie zich tot groepswinnaar mag kronen. De nummer één in groep B ontloopt zo goed als zeker gastland Brazilië en komt in het makkelijke deel van het speelschema terecht.

Tekst: De Telegraaf

Related posts