De Boer: ‘Jullie krijgen een van de beste managers ter wereld’

Louis van Gaal gaat na het WK aan de slag als manager van Manchester United. Ronald de Boer verwacht dat de huidige bondscoach van Oranje succes gaat hebben op Old Trafford.

De Boer speelde onder Van Gaal bij Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal en is derhalve bekend met de oefenstof van de trainer. Hij is ervan overtuigd dat Van Gaal Manchester United weer terug naar de top weet te brengen.

“Ik denk dat jullie een van de beste managers ter wereld krijgen, dus de kans op succes is groot”, zegt De Boer in gesprek met MUTV. “Zeker wanneer Manchester United geduldig is kan hij succesvol zijn. Hij heeft een geweldige visie en is vastberaden om het goed te doen.”

Volgens De Boer is Van Gaal bijzonder sterk in het bepalen van de juiste tactiek. “Hij kent altijd de zwakke punten van de tegenstander en wat het team nodig heeft om het beste in zichzelf naar boven te halen. Hij krijgt het altijd voor elkaar dat een team in zichzelf gaat geloven.”

“Soms heeft het tijd nodig om het geloof en vertrouwen te winnen van spelers. Sommigen zullen het niet accepteren, maar als je alle neuzen dezelfde kant op krijgt, geloof me, dan heb je hoe dan ook succes”, aldus De Boer.

Tekst: Goal.com

Related posts