Cillessen: ‘Verkeerde beslissing van mij’

Jasper Cillessen kreeg woensdag meer te doen dan vooraf gehoopt was. De sluitpost moest twee keer capituleren op een Australische inzet, waaronder op een strafschop.

“Het was niet heel goed, maar we hebben wel gewonnen en dat is het belangrijkste”, zei de keeper van het Nederlands elftal na de 3-2 overwinning op Australië in gesprek met de NOS. “Zij gingen vol in de strijd. Ze deden er alles aan om ons spel te ontregelen en dat is ze aardig gelukt. Blijkbaar ligt dat spel ons niet.”

Na rust werd het 2-1 voor Australië vanuit een strafschop. Vlak voordat Mile Jedinek de bal rechts van Cillessen schoot, wees keeperstrainer Frans Hoek naar die hoek. De doelman van Ajax ging echter de andere kant op. Na afloop spraken Hoek en Cillessen over dat moment. “Ik heb Hoek niet gezien op de bank”, zegt Cillessen met een glimlach. “Deze stond op mijn lijstje, ja. Het was een verkeerde beslissing van mij. De volgende keer toch maar weer luisteren.”

Vlak voordat Memphis Depay de winnende treffer maakte ontsnapte Oranje aan een achterstand. “Ik speel Ron Vlaar in en hij wil de bal laten vallen op Daryl Janmaat en hij wordt onderschept en geven ‘m gelijk voor. Gelukkig pakt hij ‘m op de borst en kopt hij hem niet binnen, want daar stond ik, heerlijk.”

Tekst: Goal.com

Related posts