Zagreb is woest en kondigt stappen aan: ‘Ajax is op rooftocht, wij moeten reageren’

Ajax heeft de komst van Robert Muric aangekondigd en maakt op de website van de club bekend dat ‘enkel nog wat formaliteiten moeten worden afgerond’, voordat de vleugelspeler speelgerechtigd zal zijn. De Amsterdammers hebben dus vertrouwen in een goede afloop, maar Dinamo Zagreb laat het er niet bij zitten. De Kroaten kondigden op de website van de club stappen tegen Ajax aan.

De achttienjarige Muric heeft een vierjarig contract getekend bij Ajax, dat meent dat er alleen een opleidingsvergoeding betaald moet worden. Daar denkt Dinamo anders over: de Kroatische club claimt dat Muric nog een eenjarig contract heeft en aast op een transfersom. Muric zegt dat hij dit vermeende contract zelf nooit ondertekend heeft en ook de handtekening van de vader of moeder van de dribbelaar ontbreekt. Die zou vereist zijn, omdat de verbintenis zou zijn getekend op het moment dat de aanvaller nog geen achttien was.

In Zagreb heeft men daar blijkbaar andere gedachten over. “Ajax heeft niet de omgangsvormen van een grote Europese club laten zien”, briest Zdravko Mamic, de voorzitter van Dinamo. “Dit is in strijd met de reglementen van de FIFA en de regels van fair play tussen de clubs. Ajax wist dat Robert Muric een doorlopend contract heeft, een contract dat is onderschreven door de Kroatische voetbalbond. Toch hebben ze besloten om tegen de regels in te gaan.”

Mamic kondigt aan dat hij legale stappen zal ondernemen, om de belangen van zijn club te beschermen. “Wij weten hoe het werkt met transfers: eerst worden de clubs het eens over een transfersom, vervolgens mag de speler gaan praten met een andere club. Ajax is op rooftocht en daarom vinden wij dat we moeten reageren.” Ajax heeft bij de transfer van Muric overigens informatie opgevraagd bij de KNVB en UEFA en is er zeker van dat het niets verkeerds doet.

Tekst: Voetbalzone

Related posts