De Jong richt blik op het nieuwe seizoen

Siem de Jong begon maandag samen met Nicolai Boilesen, Jairo Riedewald en Mitchell Dijks aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor De Jong was het vorige seizoen er een met voornamelijk tegenslagen. Aanhoudend blessureleed zorgde ervoor dat zijn stempel op de vierde landstitels minder groot was dan op de drie landstitels daarvoor. ,,Het belangrijkste is nu om helemaal fit te worden.”

De afgelopen weken genoot De Jong nog van een welverdiende vakantie. Vlak voor het einde van het seizoen was hij weer wedstrijdfit. ,,Eigenlijk kwam de vakantie net op een verkeerd moment, ik was net weer fit. Maar toch is het fijn om even een paar weken rust te nemen. Deze week gebruik ik voor wat krachttraining en om aan mijn conditie te werken, dan ben ik volgende week helemaal klaar voor de eerste groepstraining.”

De komende maanden staan voor De Jong in het teken van fit worden. ,,Dat is echt mijn belangrijkste doel, voor mijzelf en natuurlijk voor Ajax. En wat er verder allemaal omheen gebeurt, dat zie ik vanzelf wel. Ik richt me op het trainen en op Ajax.”

Siem de Jong is met afstand de meest ervaren Ajacied binnen de jonge selectie. Op zijn 25ste heeft hij al 244 wedstrijden voor Ajax gespeeld, waarin hij 78 keer tot scoren kwam. De afgelopen vier jaar werd hij telkens kampioen met Ajax, zal het ook een vijfde keer lukken? ,,Elk jaar willen we kampioen worden, en natuurlijk ook overwinteren in de UEFA Champions League. Toch blijft het afwachten of je niet vlak voor het einde van de transferperiode belangrijke spelers kwijtraakt. Dan wordt het natuurlijk lastiger, al blijft de doelstelling altijd hetzelfde. Vorig jaar vertrokken Toby Alderweireld en Christian Eriksen, maar zijn we toch heel dicht bij overwintering in de Champions League gekomen. De doelstelling van het landskampioenschap hebben we natuurlijk ook gehaald. Ook komend jaar gaan we hier weer voor.”

Waar De Jong zich richt op het nieuwe seizoen, spelen enkele andere Ajacieden 9.500 kilometer verderop in Brazilië op het WK. ,,Het is jammer dat ik daar niet bij kan zijn, ik heb genoten van het Nederlands elftal en kijk ook naar veel andere wedstrijden. Maar ik had er natuurlijk het liefst zelf bij gezeten. Daar doe je niks meer aan, maar over twee jaar tijdens het EK in Frankrijk krijg ik misschien een nieuwe kans.”

Ajax begint maandag 23 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Twee dagen later op woensdag 25 juni staat er een openbare training op het programma. Die training begint om 14:00 uur op sportcomplex de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl

Related posts