Twitterende Engelsen smeken clubs om komst van Daley Blind

Daley Blind werd vrijdag niet uitgeroepen tot man van de wedstrijd, maar hij had met twee assists wel een belangrijk aandeel in de 1-5 zege van het Nederlands elftal op Spanje. Thierry Henry en Alan Shearer waren bij de BBC lovend over het optreden van de linkspoot van Ajax. Henry noemde Blind zelfs de beste voetballer van het veld en Shearer loofde zijn inzicht en passes.

Twitterend Engeland was eveneens onder de indruk van Blind. Tientallen supporters verzochten hun favoriete club om de zoon van Danny Blind voor komend seizoen te contracteren. Tweets als “Van Gaal should just buy Daley Blind.. I’m sure he’s half the price of Luke Shaw”, “If City buy Daley Blind, we’ll have two David Silvas” of “I want Arsenal to buy Daley Blind. What a fantastic player. He can play both LB and DM” circuleerden op het sociale netwerk.

Met name fans van Manchester United, de toekomstig werkgever van Louis van Gaal, hopen dat Blind het tenue van de Engelse club om de schouders draagt. De media in Engeland gaan ervan uit dat een formeel bod van vijftien miljoen euro afdoende is om het contract van Blind met Ajax af te kopen. De 24-jarige Oranje-international heeft nog een contract tot de zomer van 2016. Manchester United is al weken met de komst van Luke Shaw van Southampton bezig, maar Blind kan ook op het middenveld uit de voeten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts